Regeringen genindfører håndværkerfradraget
Den såkaldte BoligJob-ordning, der giver danskerne mulighed for at trække håndværkerarbejde fra i skat, bliver genindført. Installatørorganisationer roser beslutningen.

Som et led i regeringens nye udspil ”Vækstpakke DK” genindføres BoligJob-ordningen (håndværkerfradraget), der giver danskere over 18 år mulighed for at trække for 15.000 kroner håndværkerarbejde fra i skat.


Ordningen kommer til at gælde i hele 2013 og 2014, og partierne bag aftalen håber, at ordningen i stigende grad vil få danskerne til at benytte håndværkere.


”Med BoligJob-ordningen bliver det mere sandsynligt, at danskerne vil få fagfolk til at udføre vedligeholdelse og serviceydelser i hjemmet,” lyder det blandt andet i regeringens begrundelse for genindførslen.


DS glæder sig
Hos DS Håndværk og Industri glæder man sig over regeringens beslutning.


”Regeringen er kommet til fornuft – heldigvis. I DS Håndværk & Industri er vi naturligvis meget glade for, at regeringen genindfører boligjobplanen for hele 2013 og 2014 – det ligger der masser af jobskabelse og udvikling i”, siger formand for DS Håndværk & Industri Jim Stjerne Hansen.


Han kvitterer for, at regeringen har lyttet til branchen, der højlydt har begrædt lukningen af ordningen, men Stjerne Hansen havde dog håbet på et endnu højere fradrag.


”Vi havde gerne set, at fradraget var blevet hævet til f.eks. 50.000 kr. om året pr. husstand, men det må så komme næste gang, understreger han.”


Arbejdspladser her og nu
Også fra Tekniq lyder der ros til regeringen for at reetablere håndværkerfradraget.


"Genetableringen af BoligJobordningen sikrer nye jobs her og nu. Det er en ordning, som danskerne allerede er fortrolige med, og vi har allerede et setup, der er enkelt og overskueligt. Derfor vil genetableringen have en effekt. Det ville dog have været optimalt, hvis regeringen havde valgt at målrette fradragsordningen mod energirenovering og sætte beløbet op til 50.000 kroner, for det ville mindske dødvægtstabet og holde markedet for energirenovering og den grønne omstilling generelt på sporet," siger direktør i Tekniq Niels Jørgen Hansen.


Få professionel rådgivning i dit lokale TS-center, hør om dine muligheder for at udnytte håndværkerfradraget, blive en del af den grønne energi og spare penge!

 

Kontakt os

Landsdækkende
kompetencer
Find dit lokale TS-center
aktuelt_lige_nu_btn.jpg
tilmeld_nyhedsbrev.jpg
© 2011
Center