Spar på energien og øg konkurrence-evnen

TS-gruppen vært ved stor El & Energimesse.


Pressemeddelelse


TS-gruppen vært ved stor El & Energimesse.


150 kunder, 50 repræsentanter for TS-gruppen, 70 leverandører med i alt 150 personer repræsenteret.


Jo, der var fuldt hus, da TS-gruppen i går for andet år i træk inviterede til El & Energimesse. I dag fortsætter messen, når en stor del af TS-gruppens over 600 medarbejdere, skal have ny inspiration og viden med sig hjem.


TS-gruppen er Danmarks største landsdækkende og frivillige kæde af el-installatører og ejes af 34 ejerledede el-installationsvirksomheder, som med over 45 lokale TS-centre geografisk spredt over hele Danmark giver en landsdækkende profil.


40 procent af energien bruges i bygninger


I år blev messen holdt i Middelfart, og blandt oplægsholderne var Solar Danmarks direktør Jens Andersen.

”Vi taler meget om lønomkostninger og ikke så meget om omkostningerne til energi. Men en omkostning er en omkostning. Hvis du minimerer den, øger du din konkurrenceevne.”


”I Danmark bruger vi 255 milliarder kroner om året på energi. De 40 procent bruges til at opvarme og ventilere bygninger, og vi kunne uden problemer opnå en 30 procents reduktion af forbruget. Især ved gennemgang af de tekniske installationer finder vi som regel altid tilbagebetalingstider på under 5 år, hvis disse opgraderes til de nyeste løsninger.  Det vil sige, at vi i Danmark kunne spare ca. 30 milliarder årligt.”


”Der ligger en enorm mulighed såvel beskæftigelsesmæssigt, miljømæssigt og økonomisk, hvis dette potentiale blev realiseret. Hvad venter vi på?”


Potentiale i energi-optimering


Mick Clausen, direktør for TS-gruppen sagde:

”Vi inviterer til messen, fordi vi synes, det er interessant at samle producenter, leverandører, grossister og elinstallatører omkring kunderne. Vi vil gerne vise, hvad vi kan. Vi er her med vores egne kunder, som dermed får mulighed for at se den nyeste udvikling.”

Et af de helt store temaer på messen var energioptimering – både blandt leverandørerne og kunderne og naturligvis for TS-gruppens medlemmer. 

”Vi vil gerne fortælle alle vores gode kunder rundt om i landet om det store potentiale, der er i energioptimering,” siger Mick Clausen, direktør i TS-gruppen.


”Vores erfaring er, at mange med en relativt lille investering kan realisere pæne besparelser. Oplagte områder er for eksempel ventilation, trykluft og varme, hvor der mange steder er et stort tomgangsforbrug.”


Derfor har TS-gruppen udviklet sit eget koncept for energioptimering kaldet TS-energiXpert og ansat en energiekspert.

Det andet store tema på messen var sikring og overvågning, som er meget oppe i tiden i øjeblikket.

”Vi vil gerne være rådgivende elinstallatører. Vi vil gerne være dem, kunderne henvender sig til, når de vil have hjælp til nye løsninger – og så kan vi enten være spilfordelere eller spille selv,” siger Mick Clausen.


Blandt udstillerne på messen er blandt mange andre Bosch A/S, Esylux ApS, Lemvigh-Müller A/S, Osram A/S, Schneider Electric A/S, Siemens A/S, Solar A/S og Wexøe A/S.

Flere af udstillerne holdt en række indlæg – for eksempel fortalte Wattguard om, hvordan man øger effektiviteten af lyskilder og dermed opnår en besparelse på 40 procent. Osram fortalte om LED og Bosch om forskellige typer varmepumper.
Kontakt os

Landsdækkende
kompetencer
Find dit lokale TS-center
aktuelt_lige_nu_btn.jpg
tilmeld_nyhedsbrev.jpg
© 2011
Center