Tågekanoner jager røverne på flugt
Guldsmede, optikere og andre udsatte detailhandlere bruger i stigende grad forretningernes tågekanoner.....
Guldsmede, optikere og andre udsatte detailhandlere bruger i stigende grad forretningernes tågekanoner offensivt mod de kriminelle, der forsøger at røve deres forretninger. Trenden er ny herhjemme, men tåge er i flere år blevet brugt med succes under røverier i bl.a. England. Derfor er den offensive brug også en del af den netop vedtagne EU-norm for tågesikring.

Kriminelle går altid efter kædens svageste led. Når bankerne gøres pengeløse, pengetransporterne sikres massivt og tankstationerne får betalingsautomater, går tyvene efter nemmere værdier i virksomheder og hos private.

Tendensen opleves hos private og i detailhandlen, hvor grundigt sikrede boliger og forretninger ikke så ofte bliver udsat for indbrud, men i stedet bliver udsat for røverier, når beboerne er hjemme, eller forretningerne er åbne – og værdierne er nemmere at få fat i.

Denne Tendens er ny i Danmark, men kendt i blandt andet England, hvor juvelerer, guldsmede og selveste Bank of England har valgt at sikre sig med tåge. Tågekanonerne udløses manuelt af personalet i det øjeblik, de opfatter truslen fra indtrængende bander.

Mange banker er sikret med glassluser i indgangspartierne, som man ser det ved ankomsten til en lufthavn. På den måde kan man lade være med at lukke personer ind, som man ikke har tillid til. Men får man alligevel røverne ind i forretningen, er tågekanonerne det sidste værn.

"Det er ofte hårdhændede bander, der trækker knive eller macheter inde i forretningerne. Idet personalet opdager truslen skal de trykke på panikknappen, hvorefter tågen fylder lokalet på sekunder. Sammen med tågeinstallationen vælger nogle banker at lave et saferoom, som personalet skynder sig ind i med skudsikkert glas i baglokalet.

Det virker, ingen har haft dårlige erfaringer, røverne tager flugten og går næste gang efter et svagere led.

Danske guldsmede, urmagere og flere andre danske forretninger vælger at sikre med tåge mod røverier, ofte fordi de tidligere har været udsat for det, også her anvender flere butiksindehavere at lave et saferoom!

Tågen er en genial sikring, og den er ganske harmløs modsat de våben, som man har set, at nogle urmagere og guldsmede har sikret sig med. Våben hos den udsatte part er en farlig udvikling.

Erfaringerne fra udlandet viser, at man med en traditionel tågekanon sikre sig mod røverne, uden de føler sig truede. På den måde undgår man selv at blive målet for deres aggressivitet.

Tågekanonerne kan købes igennem de lokale TS-centre, som samtidig tilbyder professionel rådgivning og vejleder i de muligheder der er for installation af tågekanoner netop hos jer.

http://www.youtube.com/watch?v=OqultpQDjXQ

Kontakt os

Landsdækkende
kompetencer
Find dit lokale TS-center
aktuelt_lige_nu_btn.jpg
tilmeld_nyhedsbrev.jpg
© 2011
Center