Hvert 10. danske hjem er ikke stødsikkert
Opstår der en fejl i et elapparat, er det den lovpligtige fejlstrømsafbryder, der skal være nødbremse i hjemmet ved at afbryde strømmen og beskytte mod fatale stød og brand.

En fejlstrømsafbryder redder liv. Men den skal testes mindst to gange årligt for at sikre, at den virker. En undersøgelse fra Sikkerhedsstyrelsen viser imidlertid, at kun omkring halvdelen af landets fejlstrømsafbrydere testes tilstrækkeligt, og hvert 10. danske hjem har en fejlstrømsafbryder, som ikke virker efter hensigten. Disse hjem har ingen nødbremse.

Sikkerhedsstyrelsen, der er myndighed på elområdet, TEKNIQ, el- og vvs-installatørernes brancheorganisation, og VELTEK, en af landets største tekniske brancheorganisationer, er derfor gået sammen om en kampagne, der skal stødsikre alle danske hjem.

Man tester en fejlstrømsafbryder ved at trykke på afbryderens testknap. Hvis der ikke sker noget, når der trykkes på testknappen, er afbryderen i stykker, og man kan kontakte et af TS-gruppens TS-centre for et tjek. Fungerer afbryderen efter hensigten, afbrydes strømmen i boligen, og man er sikret mod livsfarlige stød eller brand som følge af en fejl i et elektrisk apparat.

Der findes forskellige fejlstrømsafbrydere, men de mest udbredte typer er HFI- eller HPFI-afbrydere. HFIafbrydere installeres ikke længere, og har man en HFI-afbryder i sit elskab, bør man overveje at få den skiftet til en HPFI-afbryder, der er bedre tilpasset nutidens elektronik. Er fejlstrømsafbryderen mere end 10 år gammel, er det ligeledes en god idé at få den tjekket.

Via www.stødsikker.dk, folder og informationsfilm kan du få mere information om fejlstrømsafbryderen og har mulighed for at tilmelde dig en sms-service, der to gange årligt – ved skift til henholdsvis sommer- og vintertid – minder om at teste fejlstrømsafbryderen.


For yderligere information se www.stødsikker.dk eller kontakt:
VELTEK - Direktør Willy Goldby | wg@veltek.dk | telefon 40 80 80 11
TEKNIQ - Teknisk chef Christian Jarby | cja@tekniq.dk | telefon 77 41 15 51
Sikkerhedsstyrelsen - Kommunikationsmedarbejder Lene Skovsted | lsk@sik.dk | telefon 33 73 20 22 / 25 43 16 93

Kontakt os

Landsdækkende
kompetencer
Find dit lokale TS-center
aktuelt_lige_nu_btn.jpg
tilmeld_nyhedsbrev.jpg
© 2011
Center