Brand alarm


Du kan ikke høre røgen

Med en røgalarm kan du nå at reagere - og redde liv!


Hvert år udbryder der brand i ca. 5.700 boliger.

De fleste dødsbrande opstår om natten og når det går galt, så dør lige så mange af røgforgiftning som af at brænde inde.
 

Fra 2004 er det et lovkrav, at der installeres røgalarmer i alle nybyggede boliger. Det er dog stadig kun 7 ud af 10 boliger, der har installeret røgalarmer!
 

I en bolig bør der være mindst én røgalarm og har du flere etager, anbefaler vi, at du placerer en på hver etage. Det anbefales som minimum at placere en røgalarm uden for eller i alle rum/værelser, der anvendes af sovende personer. Du bør have monteret røgalarmen så højt som muligt, således at røgen bliver opdaget hurtigst muligt, da røg naturligt stiger opad. En røgalarm bør ikke placeres i et køkken eller på et badeværelse, da stegeos og vanddamp kan udløse alarmen.
 

Ved montage af en røgalarm med 230V forsyning og et backupbatteri på 9V, er du sikker på at alarmen altid er klar, hvis uheldet skulle være ude.


Hvad er den typiske årsag til brand i enfamiliehuset?

Skorstensbrande 42 procent

Andet (bl.a. rygning og brandbare væsker) 22 procent

Madlavning 9 procent

Fejl i elektriske apparater 8 procent

Åben ild (bl.a. juledekoration) 6  procent


Hvor ofte skal du tjekke dine røgalarmer?

Røgalarmer skal kontrolleres jævnligt. Gør det til en rutine at tjekke den f.eks. 1 gang om måneden, måske på en fast dato - og altid, hvis du har været væk fra dit hjem i nogle dage.

Røgalarmer, som er tilkoblet el-nettet, er som tommelfingerregel mere driftssikre end en batteridrevet, da den ikke kræver udskiftning af batteri, så ofte som en batteridreven røgalarm.

Nogle apparater har en testknap, så røgalarmen hyler, når du trykker på den. Hvis røgalarmen ikke hyler, fungerer den ikke efter hensigten. Måske skal batteriet bare skiftes, hvis det er en batteridrevet alarm. Hvis røgalarmen stadig ikke virker, skal den udskiftes.
 

Det er en god idé med jævne mellemrum at støvsuge dine røgalarmer. Støv og andet skidt omkring detektoren gør, at den er længere tid om at reagere. Undlad at male røgalarmerne over. Levetiden for røgalarmer er omkring 10 år

Kontakt os

Landsdækkende
kompetencer
Find dit lokale TS-center
aktuelt_lige_nu_btn.jpg
tilmeld_nyhedsbrev.jpg
© 2011
Center